Crowdfunding

Wat is Crowdfunding

Wanneer reguliere vormen van financiering geen oplossing bieden, kan crowdfunding de uitkomst zijn. Crowdfunding is een alternatieve wijze van financiering ten opzichte van traditionele financieringsvormen, zoals lenen bij een bank. Het principe van crowdfunding is vrij eenvoudig. Door middel van het starten van een (online) project kun je door middel van crowdfunding proberen om investeerders in jouw project of onderneming aan te trekken, in ruil voor bijvoorbeeld een terugbetaling van de investering met een bepaald rentepercentage.

Crowdfunding brengt verschillende voordelen met zich mee ten opzichte van traditionele financiering. Zo kun je naast het ophalen van (start)kapitaal voor jouw project of onderneming direct aan het werken van naamsbekendheid van jouw financieringsdoel en betrokkenheid creëren bij een grote groep mensen. Daarnaast is crowdfunding met name interessant voor startende ondernemers omdat het voor deze groep vaak lastig is om via de reguliere weg financiering op te halen.

Financiële vergoeding

Aan de andere kant is crowdfunding ook uitermate geschikt om aantrekkelijk financieel rendement te halen. Om te investeren in een project of onderneming hoeft niet per se een zakelijke reden ten grondslag te liggen. Zo kunnen zakelijke investeerders bijvoorbeeld investeren via crowdfunding als alternatieve vorm van beleggen. Echter is het bij bijna alle platformen ook mogelijk om je als particuliere investeerder te betrekken bij een project, bijvoorbeeld als alternatief op sparen.

Crowdfunding-platformen

 Er bestaan veel verschillende crowdfunding-platformen. Sommige platformen hebben zich gespecialiseerd in een specifieke doelgroep of branche. Voor een succesvolle campagne is het belangrijk om samen te werken met een betrouwbaar en goed passend platform.

Wij denken met plezier mee naar de mogelijkheden.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op

"Vizier Management heeft op meerdere momenten met 3 partijen moeten schakelen."

Marcel Kelders
Kelders Comfortschoenen

Wij hebben Vizier Management ingeschakeld om ons te helpen met het verkrijgen van een financiering voor ons bedrijf. In deze uitdagende tijd heeft Vizier Management ons op meerdere fronten bijgestaan. Zowel met gesprekken bij financiële instellingen maar ook de ondersteuning met de te nemen strategische keuzes. Vizier Management heeft op meerdere momenten met drie partijen moeten schakelen wat naar grote tevredenheid is gebeurd. Het resultaat is nu ook dat wij met volle vertrouwen naar de toekomst kijken. Wij schakelen nog maandelijks met hen over de gang van zaken van ons bedrijf en zullen dit in de toekomst ook blijven doen zodat wij ons kunnen focussen op onze kerntaak. Vizier Management bedankt zover!!!!